OBVEZNO ZAVAROVANJE DRUŽBENIKOV

E-pošta natisni PDF

V zadnjem obdobju je bilo veliko vprašanj glede načina urejanja obveznega zavarovanja družbenikov, ki so poslovodne osebe. Na novi spletni strani OZS najdete članek, kako je trenutno urejena zakonodaja na tem področju. Link:

http://www.ozs.si/Za%c4%8dlane/Svetovalnicenter/Osvetovalnemcentru/Podrobnostnovice/tabid/1002/ArticleId/332/Default.aspx

Kljub temu, da sta v članku nakazani dve rešitvi, kako je lahko družbenik zavarovan na podlagi 01, se pravi na podlagi delovnega razmerja (za kar na terenu med člani obstaja velik interes) vam predlagamo, da člane v primeru nejasnosti napotite na dodatno svetovanje k našim pravnikom (področje delovno pravo). V praksi se je namreč izkazalo, da sta lahko v marsikateri okoliščini tudi ti dve rešitvi zelo kratkotrajni oz. neustrezno izpeljani.

Telefon za svetovanje: 01/5830810

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Prijava

Iskanje

Dobrodošli na uradni strani OOZ Brežice

V zbornici je združenih več kot 500 članov iz sedmih sekcij, v okvirju katerih so organizirana redna izobraževanja, delavnice in posvetovanja. Članom nudimo tudi pomoč in podporo, ter izvajamo storitve e-Vem točke, ter skrbimo tudi za medsebojno druženje in sodelovanje.

© 2011 Območna obrtno-podjetniška zbornica Brežice, Cesta prvih borcev 3, 8250 Brežice | telefon: 07 499 22 70 | natasa.bogovic@ozs.si
Izdelava spletnih strani: Modra Ideja